ΠΟΙΟΣ ΡΩΤΑΕΙ

Ποιος Ρωτάει

Το νέο πρωτοποριακό τηλεπαινχίδι γνώσεων «Ποιος Ρωτάει» έρχεται στο epsilontv. Για πρώτη φορά σημασία δεν έχει μόνο η ερώτηση αλλά και ποιος την θέτει. Δύο ομάδες αποτελούμενες από δύο ανθρώπους καλούνται να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους ώστε να απαντήσουν σωστά σε όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις.
Στο πρώτο στάδιο του «Ποιος Ρωτάει» θα πρέπει να βρουν τη σωστή απάντηση σε ερωτήματα που θέτουν απλοί καθημερινοί άνθρωποι. Ερωτήματα που πηγάζουν από το ξεχωριστό γνωστικό πεδίο του κάθε ερωτών, από τις συνήθειες του, τα χόμπι του, τις ικανότητες του, τον τόπο καταγωγής του αλλά και οτιδήποτε άλλο μπορεί να τον χαρακτηρίζει. Ερωτήσεις διαφόρων ειδών που καλύπτουν ευρύ φάσμα γνώσεων, ερωτήσεις κίνησης και ήχου όπου οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να απαντήσουν σωστά με βάση την εικόνα/κίνηση που βλέπουν ή τον ήχο που ακούν.
Οι διαγωνιζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με διάφορα πρόσωπα, από παιδάκια που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα το σχολείο έως ηλικιωμένους. Πατώντας σε κάθε γύρο το buzzer ο τοίχος των προσώπων περιστρέφεται και σταματά σε 4 πρόσωπα κάθε φορά. Καλούνται λοιπόν, να επιλέξουν εκείνον που θα τους θέσει το ερώτημα. Το μόνο που γνωρίζουν για τους επίδοξους ερωτώντες τους είναι το όνομα τους, την ιδιότητα τους και το ηλικιακό τους πεδίο. Σημασία άρα δεν έχει να χρησιμοποιήσουν μόνο τις γνώσεις τους για να βρουν την σωστή απάντηση αλλά και τη διαίσθηση τους ώστε να επιλέξουν εκείνον που θα τους θέσει μία ερώτηση που θα είναι ικανοί να απαντήσουν. Η ομάδα παιχτών που θα κατορθώσει να απαντήσει σωστά στις περισσότερες ερωτήσεις αυτού του σταδίου προχωράει και στο επόμενο στάδιο.
Στο δεύτερο στάδιο οι διαγωνιζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με την πυραμίδα των διασήμων. Αυτή την φορά σκοπός τους είναι να απαντήσουν σωστά σε όσο το δυνατόν περισσότερες απαντήσεις διάσημων ανθρώπων. Κάθε σκαλοπάτι της πυραμίδας ισοδυναμεί με ένα χρηματικό πόσο. Όσο ανεβαίνουν στην διαβάθμιση της πυραμίδας το χρηματικό ποσό που κερδίζουν ανεβαίνει. Οι διαγωνιζόμενοι που θα κατορθώσουν να απαντήσουν σωστά στην τελευταία ερώτηση, και πιο δύσκολη ερώτηση, του τελευταίου βάθρου της πυραμίδας θα είναι και οι νικητές του μεγάλου επάθλου.


 

Οικογενειακή κατάσταση

ΈγγαμοςΆγαμος

Στοιχεία συμπαίκτη